nedelja, 1. november 2009

Eliškin rojstni dan

Zanimivo, da v zadnjem mesecu praznujemo same rojstne dneve... Čakal nas je še zadnji, kajti po najnovejših podatkih ne bo nobenega rojstnega dne zdaj en lep čas. Eliška se je rodila 21.10.19xx (kajti ženskih let se ne govori...), zato smo tudi nemirno pričakovali na 21.10.2009. Od vsega navdušenja smo začeli nazdravljat že 20.10. zvečer. In glej ga zlomka, tudi en velik žur je bil tega dne in sicer žur treh univerz v Brnu. Prvič naj bi srečali še ostale študente drugih univerz, med katerimi naj bi bilo tudi nekaj Slovencev. Povrh vsega so žur preselili v Faval in imeli so res neverjetnega DJ-ja (hvala bogu, po tolikih neuspelih poskusih v prejšnjih žurih!!). Še nikoli nisem bila tako mokra od plesanja in divjanja... In nisem bila edina :). Super je bilo! Še posebej ko smo dočakali Eliškin rojstni dan in so se pričeli poljubčki, objemi, želje, itd. Vse najboljše Eliška!

S slavljenko (foto: ISC klub)


Čeh, ki rad pohajkuje po Slovenskih gorah in nas naslednjič vzame s seboj...
(foto: ISC klub)



Starobrno rules!
(foto: Mirjam)


Spoznali smo nekaj Slovencev, ki študirajo na drugih Univerzah
(foto: ISC klub)



Ker smo se Eliški na žurki še vedno premalo posvetili, smo se odločili, da si mora vzeti en večer za nas. Sklenili smo, da nas nauči delat knedlike (tipične češke krušne cmoke) in združimo večerjo z večernim druženjem. Najbolj ukoželne kuharice smo prišle že popoldan in smo skupaj kuhale, ostali pa so prispeli na pogrnjeno mizo. Poleg knedlikov smo naredile še malo drugačne polpete, kot smo jih navajeni, ter zelenjavno omako. Bilo je zabavno in predvsem odlično. Pohvalit pa je treba glavno kuharico, ki je dirigirala, ostale smo se pa spotikale ena ob drugo. Včasih smo se kmalu steple, katera bo zrezala čebulo itd... Ni res :). Bile smo res usklajene!
No ostali lačni Slovenci so prispeli z darilom za Eliško - "košarica" slovenskih dobrot. Pravzaprav je bila kar škatla :). Za mizo se nas je zbralo 10. Po odlični večerji smo si priredili še malo zabave. Šli smo se pantomimo... To je treba ponovit! Res se je težko smejati s polnimi trebuhi. Skratka, večer je uspel!... In znamo naredit knedlike. Jeee!

Rezanje rohlikov


Navdušeno stepanje beljakov


Glavna kuharica v akciji


Še ena nepogrešljiva kuharica - Ivka


Prej


Potem... Mmmmm...


Darilo! Jeee :)


Želeli smo ji toliko lepih reči, da so ji nekateri čestitali celo dvakrat


Alen v elementu... A kdo ve rešitev?

4 komentarji:

  1. Madonca, Oranžna pa vi dogajate 300/h. Zdej mi je pa res žal da nisem šel kam na izmenjavo :o

    OdgovoriIzbriši
  2. Vsem , ki niso šli je lahko žal! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. hmmm...
    Se bom zadržala pri tem odgovoru in modro molčala :)

    OdgovoriIzbriši