sreda, 28. oktober 2009

Obiski!! :)

Hvala bogu sem se spravila k pisanju nove objave... Tukaj tečejo dnevi še vedno neverjetno hitro, tedni pa še bolj. Tako smo se po enem mesecu (in nekaj dni) videla z Andrejem, saj je prišel v Brno. Pripeljal je še Boštjana (fanta od Mirjam), tako da smo bile teden pred tem obe "malo v oblakih" :). Isti vikend je prišel tudi Matej (fant od Andreje) s prijatelji, tako da smo imele tak "poparčkan" vikend... Jeee!
Seveda je minil še hitreje kot ostali vikendi tukaj na erasmusu. Moja cimra je ta vikend odpotovala v hribe na Slovaško, kjer je napadlo snega že do kolen in se je prvič soočila s tolko mrazu in snega (punca je pač iz Grčije, kaj čmo...). Še dobro da sem jo opremila od pet do glave, drugače bi mi prišla domov brez prstov in ušes.
S fanti smo si šle gledat zapore pod gradom Špilberg na gričku sredi Brna (joj joj, kam smo peljale svoje fante :)).
Zapori z zunanje strani


Ena od "kletk" za čez 20 ljudi, kjer naj bi podgane grizle zapornike...




Mučilne naprave so nam tudi demonstrirali z lutkami...


Labirint pod gradom.


Levo in desno pa kletke...


Priprava za mraz in "sneg" (nekaj podobnega snegu je padalo...)


Žal smo imeli precej muhasto in mrzlo vreme, tako da je bilo v podzemnih zaporih ka prijetno toplo. Kljub temu, nas sprehajanje po Brnu ni kaj preveč mikalo in smo se zatekli v Srednjeveško krčmo... Prehod iz starodavnih zaporov v Sredjeveško krčmo je bil kar gladek, saj smo kar v istem vzdušju nadaljevali naš popoldan... Ta krčma je res nora!! Vsak opis bi bil preskop. Narjena je v starih podzemnih kleteh, natakarji so v sredjeveških oblekah, vsi kozarci in posoda so keramične imitacije staroveških, vsepovsod sveče, na telh je slama, stolov ni in na klopeh so prave kože. Neverjetno vzdušje!
Drugi dan smo se spet vrnili vanjo, tokrat z večjo druščino. Pridružili so se nam še Andreja in Matej s prijatelji. Sprobali smo še hrano in tudi ta je bila pohvalna...

Miza za skupine


Krigli in štamprle :)
Pili smo Kormo (piva z medom) - odlična zadevca!



Tudi to znajo narest v ti krčmi - in je odlično!


Predvsem pa je zanimivo :)


Mirjam in Boštjan


Driščina, čakajoča na kosilo


Kako postati Salome... :)


Sprehod po mestu - katedrala Sv. Petra in Pavla


Kočno je posijalo sončko!!


Malo nad mestom


V nedeljo smo jih peljale še na tipično češko hrano nekam da drugo stran mesta, kjer so imeli krokodila v akvariju (in še veliko ostalih čudnih živali :)). Žal je vikend poleg vsem pohajanju, zmrzavanju, žuranju in ogledovanju mesta minil prehitro in v nedeljo sta se naša fanta že vračala proti Sloveniji... Še dobro, da mi dnevi minevajo hitro in ga bom spet kmalu vidla :).

Svíčková a knedlíky

2 komentarja: