ponedeljek, 5. oktober 2009

Lednice in Emin RD

Ja ja ja... Res je, že en čas se nisem dotaknila bloga... Ampak imam pa zato toliko več materiala v arhivu, za ga uredit in naložit gor :).
Hm...kje smo ostali? Aja, nekje pri prejšnji soboti (uf... več kot en teden nazaj - še dobro da me fotke spomnejo na vse, kar se je dogajalo).
V soboto smo se s klubom odpravili v Lednice. To je čudovit kraj, kot nekakšen park z graščinami. Ko smo z vlakom prispeli v Breclav, smo se takoj izgubili. Še dobro da smo sami "športniki" in smo po daljšem "sprehodu" našli našo barčico, ki nas je popeljala po zeleni reki do prvega gradu. Super umetno razpadajoče zgrajen grad, ki je bil v bistvu le "žurplac" za plemiče, ki so šli na lov (sploh nima sob za spanje, bivanje...). Danes je to le še postojanka za fotografe, bicikliste in poroke. O ja, poroke... V enem dnevu smo jih videli več kot štiri. Drugače pa luškan plac.
Pot smo nadaljevali do Lednic - zanimiv park z graščino in čudnim stolpom v arabsekem stilu. Graščine seveda nisem smela fotografirati in to me je precej razburilo. Predvsem me je pa razburilo to, da naslednji skupini tega NISO prepovedali... Anyway... Res razkošen kraj, zeleni parki, strme stopnice in VELIKOOO hoje.
Kljub temu pa me je najbolj fascinirala pot nazaj. Peljali smo se s skorajda arhivskim vlakom. Naj bom bolj korektna - vlak ni bil ravno tako arhivski, vagon pa! Nisem se še vozila v taki zadevi. Super za fotke... Dovolj opisovanja, bom raje dala malo več fotk gor.

Priprava na odhod...


V izgubljenem Breclavu


Romantično potovanje na barčici...


Grad, ki je bil namenoma zgrajen kot razpadajoči "žurplac"


Ena izmed mnogh trofej...


Park, ki ga nismo šli pogledat


Zasluženo kosilo


Spirala stopnic


Pogled z vrha stolpa


Park...


V upanju, da iz žabe nastane moj princ :)
(foto: Sanja)


Dogajala se je tudi neka razstava ptic


Simultano so se po spisku zamenjevali mladoporočenci in svatje


Muzejski vagon - samo še en kavbojc na strehi se je manjkal, pa bi bilo kot v filmih


Muzejska šoferska kabina (ki hvalabogu ni bila v uporabi)


Pot je bila dolga... (naša vodička, ki si želi iti na izmenjavo v Slovenijo)



Ne vem točno kaj se je dogajalo, ampak bilo je več kot 10 balonov v zraku in ena dva jadralca... Poleg tega je bila pokrajina iz arhivskega vagona prav čarobna


Nedelja je bila tudi pestra. Začela se je s nedeljskim kosilo (no... ni se začela ravno s kosilom, ampak...) v naši sobi. Mmmmm...
Zaključila se je pa s praznovanjem Eminega rojsktnega dne in obiskom obeh Skočajevih bratov. Revežem je skočil en mulc pred avto... Še dobro, da sta dobila nekoga, ki jima je lahko prevajal. Hvala bogu se je vse dobro končalo nekje v Mandarinu (češki KMŠ) enkrat ponoči :).

Slovensko-grško nedeljsko kosilo


Steffie (Belgija), Pawel (Poljska) in Ema


Janez in Maria (grška naveza)


Čin čin...

Ni komentarjev:

Objavite komentar