petek, 25. september 2009

Moravski kras, jama Macocha in pivnica Černa hora

V nedeljo smo se odpeljali malo po Moraviji (predel Češke, Brno je največje mesto v Moraviji). Šli smo si pogledat jamo Macocha ter bližnji prepad, ki je tudi nekakšen del jame. V jutranjem podnebju (mraz, vlaga,...) smo se sprehodili malo po gozdu ob reki (skozi jamo teče tudi reka) do jame. Jama je bila super! Med sprehodom skozi jamo smo kar naenkrat prispeli ven iz nje in se znašli na dnu prepada/luknje/ali nekaj podobnega. Nato smo pot spet nadaljevali v podzemlju. Najbolj zanimivo pa je bilo to, da smo se sredi jame vsedli v večjo barčico in se v jami kar malo popeljali po reki. Barčica je bila najverjetneje narejena prav "v knap" za to jamo, saj smo včasih pluli prav na tesno (ekrat smo celo zadeli ob steno). Vsaka čast šoferjem. Jaz sem po pravici povedano prav uživala, saj je bilo res veliko super stvari za poslikat :). Kasneje smo se "sprehodili" še na vrh tega prepada/luknje/ali karkoli je že bilo to. Fajn ustrahujoč razgled z vrha navzdol (fotoaparat tega ne zna pokazati ali pa fotograf ne zna slikati - ŠE!).

Maria (Mary) - moja cimra!


Prva skupna slika prebivalk sobe 204 :)


Vhod v jamo... Eliška, Sanja, Mirjam in Miha


First beauty...


Second beauty - Mary, moja cimra


Romeo and Juliete (bi rekel Miha: "dejmo počakat še kšno minuto, da se združita")


Sprehod skozi jamo - Sanja stoj!


The Chinese boy...


Zavese za u dnevno


Miha in Mirjam


Vmesni prihod na sončno svetlobo


Lušno, mrzlo in vlažno


"Bled"


Barčica, ki je čakala na drugo skupino, medtem ko smo mi že pluli...


Prihod na "kopno"

Drugi cilj našega izleta je bila pa češka znamenitost - PIVOVARNA :). Šli smo si ogledat pivovarno Černa hora iz leta 1286. Za nas so pripravili voden ogled skozi različne stopnje pridelave piva. Kar je blo pa najbolje: pripravili so nam res odlično KOSILO in DEGUSTACIJE treh različnih vrst piva. Kosilo je bilo božansko. Meso, super "na sladko" narejeno zelje - nikoli še kaj takega probala in spet tisti čudni kruhki, ki so očitno res tipična češka jed. Degustirali pa smo navadno svetlo pivo, temno pivo ter pivo z medom. Vsa tri so bila dobra... še posebej ob pojedini :).

Čakanje pred vhodom...


Prva pomoč


Ogled kotlov (nisem ravno razumela celotnega postopka... se vnaprej opravičujem)


Fermentacija (to sem razumela že takoj po vonju :))


Trimesečno "počivanje" pive :)


Končni izdelek - enim so se kar sline cedile :)


Gostija v res odličnem ambientu... Mary in Miha


Om nom nom!

Ni komentarjev:

Objavite komentar